Programul prima casa

FacebookTwitterPinterest

Programul prima casa

Casa Alba - Agentia imobiliara Casa Alba Iasi
Tot ce trebuie sa stiti despre Programul Prima Casa
Programul Prima Casa va continua si in 2014, cu un plafon suplimentar de garantii de 1,2 miliarde lei, dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat luni in Monitorul Oficial. In plus, noile dispozitii dau posibilitatea intrarii in program si a altor banci, astfel ca incepand cu acest an solicitantii vor avea mai multe optiuni de creditare.
 

In plus fata de alocarea unui plafon suplimentar, documentul publicat luni da posibilitatea intrarii in program si a mai multor banci.

Prin urmare, HG nr. 5/2014 largeste sfera imprumutatorilor, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de BNR si cu conditia transmiterii catre FNGCIMM si Ministerul Finantelor Publice a nivelului costurilor totale pe care le vor aplica finantarilor acordate in cadrul programului, precum si valoarea estimata a finantarilor care urmeaza sa fie garantate.

Asadar, daca in momentul de fata exista 16 finantatori participanti la program, pe parcursul acestui an numarul lor ar putea creste, astfel ca solicitantii vor avea mai multe optiuni de creditare.

Prima Casa se desfasoara doar in lei

Amintim ca, incepand cu anul 2013, programul Prima Casa se desfasoara doar in leiAceasta dupa ce in Monitorul Oficial din august 2013 a fost publicata HG nr. 565/2013 care prevede ca "garantiile se vor acorda si se vor plati numai in moneda nationala". 

Mai mult decat atat, documentul publicat atunci prevede ca locuinta achizitionata printr-un credit Prima Casa poate fi schimbata daca este improprie cerintelor de locuit si daca finantatorul isi da acordul.

 

Sursa: avocatnet.ro